Defensant la terra al País Valencià

El País Valencià ha patit en les últimes dècades una fortíssima especulació immobiliària que ha degradat el paisatge. Els interessos econòmics d’uns quants promotors, amb la complicitat de cacics i polítics, han prevalgut sobre la conservació de la natura, però també sobre la identitat, la llengua i la cultura valencianes.

Però hi ha nombrosos moviments socials que lluiten contra aquest model ultraliberal d’enriquiment amb el totxo. És el cas d’Ecologistes en Acció, que fan la guitza a administracions i promotors per aturar o endarrerir projectes immobiliaris que destrueixen el paisatge.

L’Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d’Elx lluita per mantenir les arrels i les tradicions agrícoles a la comarca del Baix Vinalopó.

I la plataforma “Abusos Urbanístics No” ha aconseguit que la Unió Europea posi els ulls en les atrocitats comeses al País Valencià en matèria d’urbanisme.

,