vida+facil en la Fira d’alternatives per a l’accés a l’habitatge

Des de La Fàbrica del Sol, equipament d’educació ambiental de l’Ajuntament de Barcelona, ens plau convidar-vos a l’activitat: Fira d’alternatives per a l’accés a l’habitatge que tindrà lloc el proper divendres 8 de març a les 18h, a la Sala d’Actes del COAC, plaça Nova, 5. Cal inscripció prèvia.

Fira d’alternatives per a l’accés a l’habitatge

Saps el què és una masoveria urbana? I una cooperativa d’habitatges en cessió d’ús? Què en saps, de les iniciatives de Co-Housing i Cloudhousing?

Cada cop són més les persones que tenen greus dificultats per accedir a un habitatge digne. Tant al Nord com al Sud, la conversió de l’habitatge en un bé d’inversió ha significat l’augment de l’especulació immobiliària i, per tant, dels preus, però també de fenòmens com l’assetjament immobiliari, els desnonaments massius, o el sobreendeutament de les famílies. La crisi financera actual no ha fet res més que agreujar la situació i moltes persones han perdut la llar i s’han vist abocades a la pobresa.

Però existeixen alternatives per tenir accés a un habitatge digne, alternatives que prioritzen el benestar de les persones i el medi ambient en lloc dels interessos econòmics. Vine a participar-hi i a conèixer-les.

Amb la participació de:

Ada Colau,de l’Observatori DESC  i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que ens parlarà de la cultura de l’habitatge a l’Estat espanyol i el dret a l’habitatge,

i la presentació dels projectes de:

Sostre Cívic a càrrec de Raül Robert,

Masoveries urbanes a càrrec de Llorenç Planagumà,

Cloudhousing a càrrec de Mariona Soler

Co-housing a càrrec de Toni Solanas

Fundación Aldatu .